praktijk Licht-Vaardig:
Een plek voor jouw verhaal

Aandacht voor Rust (Christelijke  aandachtstraining)

Wat houdt jou weg van stilte en vrede? En wat zorgt er juist voor dat je de rust weer vindt? In de christelijke training ‘Aandacht voor rust’ leer je een goede balans te vinden en stevig in de rust te blijven staan. Om na je burn-out weer op weg te gaan, of om er één te voorkomen.

De rust bewaren in de hectiek van het leven: het kan een flinke uitdaging zijn. Want in een maatschappij die veel van ons vraagt, is het niet altijd makkelijk om met aandacht te blijven staan in wie je bent en wat je belangrijk vindt. In deze bewustwordingstraining ga je op zoek naar dat wat jou rust geeft én dat wat je juist onrustig maakt. We helpen je de balans te vinden tussen geven en ontvangen en te ontspannen in de drukte van elke dag. We geven de training vanuit het besef dat er een God is die ons draagt.


Innerlijke reis

In negen bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur gaan we aan de slag met verschillende thema’s rond rust en aandacht. De bijeenkomsten zijn concreet in opzet en stimuleren je een innerlijke reis te maken. Je krijgt duidelijkheid over je patronen: automatische manieren waarop je omgaat met situaties en mensen. En je ontdekt hoe helpend het kan zijn om sommige patronen te doorbreken. Natuurlijk verander je niet in negen bijeenkomsten je totale levenshouding. Maar de training is gegarandeerd een aanzet tot bezinning én geeft je ervaringen mee die je kunnen helpen vaker voor rust en aandacht te kiezen.


'De stilte als helend ervaren, lukt alleen als jij de onrust aanvaardt die de stilte verstoort!


Zelf ervaren

Aanwezig zijn in het nu, aannemen wat waar is, genieten van genade of dragen en gedragen worden; het zijn een aantal van de thema's die in de training aan bod komen. Elke bijeenkomst krijg je theoretische uitleg over het onderwerp van die keer. Maar centraal staat vooral het zelf ervaren. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met rustgevende lichaamsoefeningen, meditaties en ervaringsgerichte oefeningen. Daarbij richten we ons steeds op het ritme van inspanning en ontspanning. Door te luisteren naar je lichaam, word je je bewust van wat je rustig en juist onrustig maakt.


Praktisch

De training wordt gegeven op een locatie in Amersfoort. Er is plaats voor een kleine groep van zes tot acht deelnemers, zodat er voldoende tijd en ruimte is voor iedereen. De eerstvolgende training start weer in september 2024 op de donderdagavond, De kosten zijn € 395,- incl BTW.

Wil je meer weten of je aanmelden? Download de info-folder en/of het contract of stuur een bericht via het contactformulier voor een bel of mail afspraak,

 " Je bent van harte welkom, met alles wat er in je is, precies zoals je bent!  "

 

 

 

 

Informatiefolder downloaden
LV-AvR-info_230601.pdf (555.46KB)
Informatiefolder downloaden
LV-AvR-info_230601.pdf (555.46KB) 

Contract Downloaden
LV-AvR-Contract_230601.pdf (129.39KB)
Contract Downloaden
LV-AvR-Contract_230601.pdf (129.39KB)

 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen