Praktijk voor Pastoraat en Therapie
een plek voor jouw verhaal

Aandacht voor Rust, (Christelijke Mindfulness, aandachts en bewustwordingstraining)

Wat houdt jou af van rust, stilte en vrede? Wat strest jou? Wat maakt je weer rustig en stevig? Daar kun je naar op zoek bij de training 'Aandacht voor rust'.

Een aandacht en bewustwordingstraining, waarin we op zoek gaan naar wat rust geeft én dat wat ons onrustig maakt. In 9 bijeenkomsten van ca 2,5 uur gaan door rustgevende lichaamsoefeningen (mindfulness), meditaties en ervaringsoefeningen uit de counselings-praktijk aan het werk, gericht op het ritme van inspanning en ontspanning. We werken vanuit een christelijke basishouding en helpen je door onder andere lichamelijke oefeningen bewust te worden van wat je rustig én wat ons onrustig maakt. We helpen je om de balans te vinden tussen het geven en het ontvangen, vanuit het besef van Gods eeuwige en unieke aanwezigheid, en de weg van Jezus.

 De training ‘Aandacht voor rust’ geeft duidelijkheid over automatische patronen en manieren van omgaan met situaties en mensen. En je leert je te ontspannen in de hectiek van het leven.

De trainingen zijn praktisch en concreet van opzet en hebben als doel je te stimuleren en praktische handvatten te geven om een innerlijke reis te maken. Ik geef je wat  theoretische uitleg over een bepaald thema, maar centraal staat de ervaring door middel van oefeningen.  Ik vind het belangrijk dat je leert luisteren naar de stem van je lichaam, de stem van je ziel. We werken in kleine groepen van ca 6-8 deelnemers zodat er voor iedereen voldoende aandacht is.

De stilte als helend ervaren,  lukt alleen als je de onrust die de stilte verstoort,  aanvaard.


 In de negen bijeenkomsten komen aan de orde:

1.  Introductie    

2. Aanwezig zijn, 

3. Nemen wat waar is,

4. Beheerst worden of beheer nemen

5. Genieten van genade

6. Ken je plek

7. Dragen en gedragen worden

8. De scherven bij elkaar rapen

9. Op weg zijn

Natuurlijk kun je niet in 9 bijeenkomsten je hele levenshouding veranderen. Maar we beloven je dat het zeker een aanzet is, tot bezinning èn je wat ervaringen zal meegeven die je kunnen helpen om andere wegen in te slaan.

De training wordt gegeven op een locatie in Amersfoort en de kosten bedragen  € 295-. Bij aanmelding vòòr 1 sept 2020 ontvang je 10% korting.

  • Nieuwe Groep : Op de vrijdagmiddag 14.00u tot 17.00uur op de volgende data: 2 okt, 16 okt, 23 okt, 6 nov, 20 nov, 4 dec, 18 dec, 8 jan en 22 jan 2021.

Voor aanmelden en meer informatie stuur je me een berichtje via het contactformulier.

 " Je bent van harte welkom, met alles wat er is, en precies zoals je bent!  "

De training kan ook individueel gevolgd worden als individueel counselingstraject, we doen dan een serie van 9 gesprekken van ca 1,5uur. In deze wekelijkse of tweewekelijkse gesprekken volgen we het bovenstaande programma. De kosten daarvoor bedragen € 475,-.

Informatiefolder downloaden
LV-AvR-info_201003.pdf (553.53KB)
Informatiefolder downloaden
LV-AvR-info_201003.pdf (553.53KB) 

Contract Downloaden
LV-AvR-Contract_200925.pdf (123.09KB)
Contract Downloaden
LV-AvR-Contract_200925.pdf (123.09KB)